הוראות טיפול בסחלבים

תנאי סביבה:
הסחלב דורש הרבה אור אך לא שמש ישירה. עודף אור גורם לעלים אדומים שאחר כך מצהיבים. חוסר אור מרכך את העלים וצבעם ירוק כהה מדי. (צבע עלים בריא – ירוק בהיר). לבדיקת רמת האור – מניחים דף לבן ומציבים את כף היד כ- 20 ס"מ מהדף – יש לקבל צל ברור של כף היד עם קווי מתאר מטושטשים.
הטמפרטורה הרצויה בין 18° לבין 28° עם לחות גבוהה של למעלה מ- 70%. כדי להעלות את הלחות, מומלץ להציב את הסחלב על מגש עם טוף, כאשר בסיס הטוף טבול במים. (תחתית העציץ צריך להיות יבש ולא טבול במים).
מומלץ להציב את הסחלב במקום מאוורר אך לא במקום שיש בו רוח.
לגירוי הסחלב ליצירת פריחה, דרוש לסחלב כחודש בטמפרטורה נמוכה של כ- 15° עד 18°. לכן מומלץ להוציא את הסחלב בסתיו למרפסת מקורה אך לא סגורה.

השקיה:
עדיף להשקות במים ללא מלחים כגון מים מזוקקים או מי מזגנים. השורשים צריכים להיות לחים אך לא רטובים מדי. יש להשקות בקיץ פעם ב- 3-4 ימים ובחורף פעם ב- 4-6 ימים. ככלל, מצע הסחלב צריך להיות תמיד רטוב או לח כך שברגע שרמת הלחות יורדת, דרושה השקיה. רצוי לשפוך כמות גדולה של מים (עם דשן בכל השקיה שנייה) ששוטפת את השורשים ומצע הגידול ולסלק את עודפי המים (רצוי לשים את הסחלב בכלי/עציץ עם חור בתחתית לניקוז ופינוי עודפי המים). אם הסחלב נמצא בכלי ללא חור ניקוז, יש להוציא אותו מהכלי, להשקות ולנקז ורק לאחר סילוק עודפי המים להחזיר אותו לכלי. מומלץ להשקות בשעות הבוקר ויש להימנע מלהרטיב את הפרחים.

דישון:
מומלץ לדשן כל השקיה שנייה עם דשן מיוחד לסחלבים.

גיזום, החלפת מצע הגידול, וחשיפת השורשים לאור:
בגמר הפריחה יש לקטום את הענפים כ- 2 ס"מ מעל המפרק השני (כ- 10 ס"מ מפני הקרקע). כמו כן בגמר הפריחה מומלץ להוציא את הסחלב מכלי הקרמיקה (שאטום לאור) ולשמור את הסחלב במיכל הפלסטיק השקוף עד לפריחה החדשה. מהסיבה ששורשי הסחלב מבצעים פוטוסינתיזה ולכן צריך לחשוף אותם לאור.
מומלץ להחליף את מצע הגידול (נסורת עץ) פעם בשנתיים לאחר סיום הפריחה וגיזום הענפים.

למעבר לצפייה בקטלוג סחלבים ועציצים